Perunalajikkeet
Perunalla ja perunalla on eroa. Moniin eri käyttötarkoituksiin sopivat yleisperunat ovat suosittuja, mutta yhä useammat haluavat juuri tiettyyn käyttötarkoitukseen sopivaa perunaa. Hyvä perunasalaatti syntyy eri lajikkeesta kuin perunamuusi. Suomessa on tällä hetkellä myynnissä noin 40 eri perunalajiketta.

Perunalajikkeissa on eroja
Eri käyttötarkoituksiin sopivien perunoiden tunnistamista helpottavat perunapakkauksista löytyvät väritunnisteet.
Vihreä: Kiinteämaltoiset perunat, jotka käyvät erityisesti keittoihin ja laatikoihin, rosolliin ja myös röstiperunaksi.
Keltainen: Yleisperunat kaikkiin käyttötarkoituksiin, kuten keitettäväksi, soseisiin ja laatikoihin ja myös uuniperunaksi tai ranskanperunoiksi.
Punainen: Jauhoiset lajikkeet, jotka sopivat perunamuusiin ja uuniperunaksi, leivontaan ja imellettyyn perunalaatikkoon.
Jauhoiset perunalajikkeet

Fontane
Fontane on muusiperunoista parhain. Se kestää hyvin käsittelyä, ja sopii siksi hyvin myös esim. ranskanperunoihin. Fontane on voimakkaan makuinen ja jauhoinen, ja siitä saa tehtyä hyvää sosekeittoa ja laatikkoa. Kotitalouskäytön lisäksi Fontane sopii hyvin myös suurkeittiöihin.
Kiinteät perunalajikkeet

Nicola
Suomalaisten suosikkiperunoihin kuuluva Nicola on useimmin kattilassa poriseva keittoperuna, koska se harvoin kiehuu rikki. Nicola sopii myös laitoskeittiöihin sekä salaatteihin.

Annabelle
Maukkaasta ja täysin kiinteämaltoisesta Annabellestä on tullut yksi suomalaisten suosituimmista perunalajikkeista. Se on runsassatoinen lajike, joka kestää hyvin käsittelyä. Kypsennyksen jälkeen Annabelle säilyy pitkään ilman, että se tummuu tai harmaantuu. Annabelle sopii erinomaisesti keittoperunaksi, lohkoperunaksi ja salaatteihin.

Musica
Kiinteämaltoinen ja voimakkaan keltainen Musica on hyvänmakuinen ruokaperuna. Se on runsassatoinen lajike, joka sopii myös kuorimokäyttöön. Musican mukulat ovat kauniin soikeita ja sileitä ja varsin tasakokoisia.
Varhaisperunat
Varhaisperuna tai tutummin uudet perunat on kesän odotettu herkku juhannuksen sillipöytään, perunasalaattiin ja kesän juhliin. Parhaimmalta varhaisperuna maistuu tuoreeltaan, ja Hultan tilalta toimitettu varhaisperuna onkin jo parin tunnin päästä nostosta kaupassa. Varhaisperunaa ei tule varastoida pitkään. Hultan tilalla viljellään neljää lajiketta: Timo, Solist, Siikli ja Carrera.

Timo
Timo on suosituin varhaisperuna suomalaisissa ruokapöydissä. Se on varhaisimpia satoa tuottavia perunoita Suomessa. Timon keittolaatu on hyvä ja siinä on alhainen tärkkelyspitoisuus. Lajikkeena Timo on ohutkuorinen, minkä takia sitä tulee käsitellä hellävaroen.
Solist
Solist on uusi tulokas suomalaisten varhaisperunoiden joukossa, ja meidän tilallamme sitä viljeltiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Muualla Pohjoismaissa ja Saksassa Solist on erittäin suosittu peruna. Tätä maukasta, kauniin muotoista perunaa suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

Siikli
Pitkulaisen muotoinen Siikli on kesä- ja syysperuna, joka sopii monipuolisesti kotitalouskäyttöön. Se on kiinteä keittoperuna, joka käy hyvin myös salaatteihin ja laatikoihin.
Yleisperunat

Melody
Erinomaisen maukas ja hyvärakenteinen Melody on myös erittäin monikäyttöinen yleisperuna. Se sopii hyvin keittoihin ja salaatteihin, mutta myös laatikoihin, uuniin ja soseeksi. Melody ei keitettäessä tummu ja sen rakenne pysyy hyvänä.

Marabel
Marabel on erittäin hyvä yleisperuna, maukas, satoisa ja rakenteeltaan irtonainen. Marabel on mainio keittoperuna, mutta kannattaa kokeilla myös muusiperunaksi!

Gala
Gala on hyvä yleisperuna, joka sopii kaikkeen ruoanlaittoon, niin keitettäväksi kuin soseperunaksi. Se on satoisa ja aikainen lajike. Gala on maukas, muodoltaan pyöreähkö lajike, joka on Euroopassa erittäin suosittu.