Tidig potatis

Tidig potatis, eller nypotatis, är en delikatess man ser fram emot i bl.a. midsommarens sillbord, potatissallader och på sommarens fester. Tidig potatis smakar som bäst då den är färsk och vår tidiga potatis finns i butikerna redan ett par timmar efter att den har skördats. Tidig potatis bör inte lagras i långa tider. På Hulta gård odlas fyra sorter av tidig potatis: Timo, Solist, Siikli och Carrera.

Timo

Timo

Timo är den mest populära tidiga potatisen på finländska matbord. Den är bland de första potatissorterna som skördas i Finland varje säsong. Timos kokkvalitet är god och den har en låg stärkelsehalt. Timo har ett tunnt skal och bör därför hanteras varsamt.

Solist

Solist är en nykomling bland finländsk tidig potatis, och på vår gård odlades den första gången år 2012. I övriga Norden och i Tyskland är Solist en mycket populär sort. Vi rekommenderar varmt att du provar denna smakrika, vackert formade potatis.

siikli

Siikli

Den ovalt formade Siikli är en sommar- och höstpotatis som lämpar sig för många ändamål. Det är en fast kokpotatis, som även passar bra i sallader och lådor.

carrera

Carrera

Carrera är en smakrik och mycket tidigt mognande potatissort. Den är starkt gul och har en lätt koncistens då den är kokt. Smaken är angenämt aningen mjölig.