Mummin perunapiirakat

piirakat_465px

Kuori:

2 dl ruissihtijauhoja

2,5 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 tl suolaa

1 rkl pehmeää voita

 

Täyte:

1,5 l perunasosetta

2 munaa (M-koko)

50g voita

 

Lisää perunasoseeseen munat ja voi. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita kaikki kuoritaikinan ainekset käsin. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja jaa se 25 palaan. Pyöritä palat palloiksi sekä litistä ne kädellä painaen litteiksi kakkaroiksi ja pane työpöydälle muovin alle. Kaaviloi piirakkapulikalla kakkarat ohuiksi pyöreiksi piirakankuoriksi käyttäen apuna ruisjauhoja ja pinoa ne työpöydälle limittäin, jauhoja väliin ripotellen. Pane muovi päälle, etteivät ne kuortuisi.

Levitä täyte piirakankuorille ja rypytä reunat noin 0,5 cm:n leveydeltä. Piirakoista tehdään muodoltaan pyöreitä. Piirakoiden keskiosa voidellaan munalla ennen paistamista. Paista 300 asteessa 12-15 minuuttia. Kypsät piirakat ladotaan liinan alle.

Tarjoa perunapiirakat voin kanssa.