Uusien perunoiden keittäminen

Pese uudet perunat hohtavan puhtaiksi. Kiehauta vesi, ja lisää siihen suolaa 1 tl vesilitraa kohden. Lisää kiehuvaan veteen ensin kookkaimmat perunat ja hetken päästä keskikokoiset ja lopuksi kaikkein pienimmät. Anna perunoiden kiehua maltillisesti. Pienet perunat kypsyvät alle 10 minuutissa, mutta isommat perunat voivat vaatia 20 minuuttiakin keittämistä. Tarkkaile perunoiden kypsymistä, älä keitä niitä ylikypsiksi. Kaada keitinvesi huolellisesti pois. Perunat voi laittaa takaisin sammutetulle liedelle, jolloin kattilaan jäänyt kosteus haihtuu. Laita kannen alle pala talouspaperia keräämään haihtuva kosteus. Kun perunat ovat kuivuneet, tarjoile tillin, kesäisten vihannesten ja tuoreen kalan tai grilliherkkujen kanssa.