Varhaisperunat

Varhaisperuna tai tutummin uudet perunat on kesän odotettu herkku juhannuksen sillipöytään, perunasalaattiin ja kesän juhliin. Parhaimmalta varhaisperuna maistuu tuoreeltaan, ja Hultan tilalta toimitettu varhaisperuna onkin jo parin tunnin päästä nostosta kaupassa. Varhaisperunaa ei tule varastoida pitkään. Hultan tilalla viljellään neljää lajiketta: Timo, Solist, Siikli ja Carrera.

Timo

Timo

Timo on suosituin varhaisperuna suomalaisissa ruokapöydissä. Se on varhaisimpia satoa tuottavia perunoita Suomessa. Timon keittolaatu on hyvä ja siinä on alhainen tärkkelyspitoisuus. Lajikkeena Timo on ohutkuorinen, minkä takia sitä tulee käsitellä hellävaroen.

Solist

Solist on uusi tulokas suomalaisten varhaisperunoiden joukossa, ja meidän tilallamme sitä viljeltiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Muualla Pohjoismaissa ja Saksassa Solist on erittäin suosittu peruna. Tätä maukasta, kauniin muotoista perunaa suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

siikli

Siikli

Pitkulaisen muotoinen Siikli on kesä- ja syysperuna, joka sopii monipuolisesti kotitalouskäyttöön. Se on kiinteä keittoperuna, joka käy hyvin myös salaatteihin ja laatikoihin.

carrera

Carrera

Carrera on maukas ja erittäin varhain kypsyvä peruna. Sen malto on voimakkaan keltainen ja keitettynä sen rakenne on kevyt. Maku on sopivasti aavistuksen jauhoinen.